Sarah Bogaers RitueelbegeleidingOver Sarah

Ik ben in Nottingham, Engeland geboren. Daar ben ik ook opgegroeid. Op mijn 26ste kwam ik naar Nederland voor een cursus van een half jaar en daarna ben ik een beetje ‘vergeten’ om weer naar huis te gaan.

Ondertussen woon ik al heel wat jaren in Eindhoven, samen met mijn man, Huub. We zijn de trotse ouders van twee volwassen dochters.

Naast ritueelbegeleider ben ik ook beëdigd vertaler. Een prachtige combinatie. Bij allebei ben ik bezig met aandachtig luisteren en zorgvuldig interpreteren.

Muziek maken is een grote hobby. Ik speel piano en accordeon en zing ook graag. Mijn achtergrond ligt voornamelijk in de klassieke muziek, maar ik geniet ook volop van andere genres. Regelmatig maak ik muziek voor – en met – mensen met dementie. Ik vind het wonderlijk hoe muziek deze mensen kan raken en ze even weer ‘in contact’ kan brengen.

De kerkelijke rituelen zijn me dierbaar. Momenten van verbinding en bezinning. Als christen en als ritueelbegeleider ben ik de kracht ervan steeds meer gaan waarderen. Ik weet niet hoe jij in het leven staat, waar jij in gelooft. Maar wij mensen zijn ongeneeslijk ritualistisch. Als oude rituelen niet meer bij ons passen, ontwikkelen we nieuwe. We kunnen er niet buiten.